ZomerKunst 2021

Tijdens de zomermaanden van 2021, toen corona nog sluimerde, deed KunstVerbind het project ZomerKunst in Loosduinen. ZomerKunst is een vervolg op DroomKunst. In de serie workshops werden (groot)ouders en (klein)kinderen uitgenodigd samen kunst te maken en vooral elkaar op een andere manier te leren kennen.

Het vond plaats op twee pleinen: Het Loosduinse Hoofdplein en het Alphons Diepenbrockhof, in een grote partytent. Mensen kwamen na het lezen van de flyer of gewoon spontaan. Bijzonder was het bezoek van Middin. Van de energie en openheid die er bij hun bezoeken vrijkwam, werden de mannen van KunstVerbind heel blij. Ook van de ouderen en kinderen die langskwamen of gewoon nieuwsgierig en praatje maakten.

Er werden bijzondere dingen gedeeld. Over plekjes in de wijk, dromen en ook misgelopen dromen, vrijheid, blijheid en ook oorlog. Loosduinen toonde zich in al zijn veelkeurigheid. Van Peter de kunstschilder kreeg KunstVerbind twee schitterende kunstwerken en en passant ook les hoe we deze zelf konden maken.

Er werd samengewerkt met de Bibliotheek en stadsdeel Loosduinen. Ook met de winkeliersvereniging Loosduinse Hoofdplein voor aanvullende activiteiten als schminken en een luchtkussen. Dank! De resultaten waren meer dan 60 schitterende kunstwerken (de een nog mooier dan de ander, met verschillende lagen en kleuren over elkaar), veel blije mensen en een hoop gedeelde ervaring, gevoelens en kennis.

Tevens was er een tentoonstelling van de foto’s van alle deelnemers met de kunstwerken in Bibliotheek Loosduinen.

Zie ook de blog

Geef een reactie