KunstVerbind heeft verschillende projecten ontwikkeld. In al deze projecten draait het om verbinding maken tussen verschillende groepen. Daarvoor gebruiken we kunst. Samen werken we aan opdrachten over kunst en maken we een uniek eigen kunstwerk met alle deelnemers. 

Kunstproject 'Samen Vinden'

In dit project speelt het werk van Piet Mondriaan een belangrijke rol. Kinderen uit groep 7 en ouderen werken samen aan een deel van een kunstwerk en leren elkaar, door verschillende vragen en opdrachten, steeds beter kennen. De delen worden gedurende het project samengevoegd tot een groot gezamenlijk kunstwerk, dat symbool staat voor het proces.

Kunstproject 'Nooit Gedacht'

Verhalen van vroeger en nu worden in dit project letterlijk over elkaar gelegd. De ervaringen uit het verleden gelden als springplank voor de wensen voor de toekomst. Omdat zowel heden als toekomst aan bod komen, is dit project geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Ook de thema’s bieden aan alle leeftijden inzicht, perspectief en verbinding. Het resultaat is een echte videofilm.

Kunstproject 'KinderBoeken'

In dit project zijn het de verhalen uit kinderboeken van toen en nu die gedeeld en met elkaar vermengd gaan worden. Goede verhalen van vroeger maar ook die van nu worden gedeeld tussen jong en oud. Welke verhalen zijn je bijgebleven en waarom? Het resultaat van dit project is een kleurrijke en spannende Mini-Ruil-Kinderboeken-Bibliotheek.

Iedereen kan meedoen

We nodigen iedereen uit met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van opdrachten en vragen, bijvoorbeeld over je lievelingskleur of wat je raakt in kunst. Dit zijn vragen die iedereen kan beantwoorden. Ook hoef je niet creatief te zijn om mee te werken aan het kunstwerk. Onze projecten zijn laagdrempelig: het is voor iedereen toegankelijk. 

Basisopzet of liever maatwerk?

We hebben een basisopzet maar van daaruit is alles mogelijk op basis van jouw wensen en doelstellingen. Hieronder vind je een aantal vaste formats maar als je iets anders wilt, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag mensen met elkaar verbinden!