English version

StraatActies
Met de straatacties komt Lopend Buurtje naar je toe! Deze interactieve workshops op wielen inspireren, dagen uit en verbinden. Kom gewoon langs en ervaar het, de mannen van Lopend Buurtje vinden een praatje altijd leuk. Het is laagdrempelig en je hebt ook de kans om te laten weten wat je graag aan BZHW wilt verbeteren. Gratis en een bakje koffie of thee staat klaar.  Zo staan we 10 september bij het basketbalveld en 1 oktober bij The Bridge. Beide keren van 14.00 tot 16.00 uur

Het MultiCulti Evenement!
Op Burendag, zaterdag 25 september, wordt het in Bezuidenhout West extra leuk. Dan vindt het MultiCulti evenement plaats rond het wijkcentrum aan het Jan van Riebeekplein. Alle bewoners worden uitgenodigd hun cultuur te delen en er zal een groot kunstwerk worden gemaakt met in alle talen het woord Thuis. De wijk kent namelijk meer dan 50 nationaliteiten! Er zijn lekkere hapjes uit diverse landen en iedereen kan op een eenvoudige manier meedoen aan het kunstwerk. Het evenement is van 13.00 tot 16.00 uur en hoort bij het project Lopend Buurtje van stichting KunstVerbind. Het is de bedoeling dat het kunstwerk na afloop een definitieve plek krijgt in de wijk. Zie ook de flyer.

Workshops in het wijkcentrum
De wijkhuiskamer is weer open en je kunt er wijkgenoten ontmoeten. Zeker op het moment dat Lopend Buurtje er is. Dan bruist en borrelt het van de ideeën om BZHW nog leuker te maken en dit te verpakken in een mooi kunstwerk. Meedoen is eenvoudig, een bakkie koffie of thee staat klaar. Waarschijnlijk met een lekker chocoladebroodje (want daar zij de mannen van Lopend Buurtje dol op). Kom in ieder geval een kijkje nemen (om je vervolgens te laten inspireren!). Wij zijn er 14 september en 5 oktober van 19.30 tot 21.00 uur

Workshop Buitenspeeldag
In deze workshop gaan ouders en kinderen lekker samen aan de slag. We maken een kunstwerk en leren elkaar anders kennen; Ook elkaars dromen en de dingen die we he liefst doen. Alle materialen zijn aanwezig en we staan op 21 september van 13.00 tot 16.00 uur net buiten het wijkcentrum. Ook opa’s, oma’s met kleinkinderen zijn ook van harte welkom. Heel erg leuk en leerzaam!

BuurtKampioenen
Wil je wat verbeteren in de wijk? Meedenken en (vooral) doen in BZHW? Wordt ook een BuurtKampioen! Of misschien doe je al veel, sluit je dan ook aan want twee kunnen meer dan een en twintig nog veel meer! We richten ons op haalbare kleine en tegelijk grote verbeteringen, zoals een buurttuin, meer en mooier groen in de wijk en een gevarieerd aanbod voor jong en oud in het wijkcentrum. Gegarandeerd dat je leuke mensen leert kennen, je wijk meer gaat waarderen en meehelpt om BZHW nóg meer de parel van Den Haag te laten zijn. De koffie staat klaar.
BuurtKampioen Bijeenkomsten zijn er 7 en 28 september en 12 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.