Magische onthulling bij Middin!

Op dinsdag 21 november tussen 14.00 en 15.00 uur wordt een uniek kunstwerk onthuld. Het is gemaakt door medewerkers van Middin en leerlingen van Yuverta Madestein. De twee groepen hebben er drie sessies aan gewerkt en elkaar tijdens die sessies beter leren kennen.

Het project Midden in Middin zou eigenlijk drie jaar geleden beginnen, maar toen gooide corona roet in het eten. Stichting KunstVerbind nam samen met stadsdeel Loosduinen het initiatief en na een intensieve voorbereiding met alle partijen kon het eindelijk beginnen. Het project startte met een les bij Yuverta aan de Madesteinweg.  Hierin leerden de leerlingen van de eerste klas VMBO meer over de leefwereld van de medewerkers van Middin, mensen met een verstandelijke beperking.

Hierna was het tijd voor actie en gingen de leerlingen naar Middin Waldeck toe voor de eerste ontmoeting. Deze leidde tot mooie en hartverwarmende taferelen, de beide groepen bleken heel veel plezier en verbondenheid te ervaren tijdens hun samenwerking. Zo ook in de maaksessies erna, waarin de band en het kunstwerk verder groeide.

Doel van het project is niet alleen een kunstwerk, maar vooral dat de verschillende deelnemers een kijk kunnen nemen in elkaar belevingswereld. “Uit je bubbel” zoals KunstVerbind het zelf omschrijft. Dit is zeer wel gelukt en 21 november valt het resultaat te bewonderen. Kom langs tussen 14.00 en 15.00 uur om te kijken en te ontmoeten en geniet samen met de deelnemers van een kopje koffie of thee met wat lekkers bij Middin aan de Billie Holidaystraat 100 in Waldeck Loosduinen.